dinsdag 17 december 2013

Fantasie-monster

In de les beeld kregen we de opdracht om een fantasie monster te maken.
Het maken van dit monster begon met het beplakken van een ballon met stroken krantenpapier.
Met behangerslijm plakte ik de stroken krantenpapier mooi op de ballon om hem stevig te maken. Wanneer de ballon vijf lagen had, ben ik de rest van het monster gaan beplakken totdat alle lichaamsdelen eraan hingen.
Wanneer alles mooi aan elkaar plakte, ben ik met schilderen begonnen . Het leuke aan dit deel was dat ik mijn monster in fluor-verf heb kunnen schilderen. Fantastisch gewoon hoe hij opvalt.
Hier is het resultaat :

woensdag 11 december 2013

Dieren tekenen

Tijdens de les beeld kregen we de opdracht om 11 verschillende dieren te tekenen. Deze dieren mochten we zelf uitwerken op allemaal verschillende soorten papier. Ook mochten we alle dieren op een andere manier inkleuren.
Het tekenen van dieren heb ik vroeger nog gedaan. Dat vond ik altijd een moeilijke opdracht. Ik heb enkele jaren geleden tekenles gevolgd en tijdens deze lessen stonden dieren ook centraal.
In het begin vond ik het zeer moeilijk om terug dieren te tekenen. Het lukte mij niet om de juiste afmetingen of  verhoudingen te vinden.
Ik ben bij ons thuis op zoek gegaan naar een boek dat ik vroeger ook gebruikte om dieren te tekenen:
"Hoe teken ik dieren?" van Felix Lorenzi.
In dit boek staan enkele handige tips over hoe je dieren kan tekenen. Vanuit dit boek ben ik dan beginnen tekenen en ben ik tot een mooi resultaat gekomen bij mijn 11 dieren.
Hier enkele beelden.





donderdag 5 december 2013

Hier had ik wat hulp bij nodig

Bij sommige woorden ben ik enkele keren extra informatie gaan zoeken. Ik vind het schrijven van een blog erg leuk maar er mogen natuurlijk geen fouten instaan.

Hier enkele woorden die ik moeilijk vond om te schrijven :
- Kerst of kerst
http://www.vandale.nl/opzoeken?pattern=Kerst&lang=nn#.UqCFoacVEeE
- moederdag of Moederdag
http://www.vandale.nl/opzoeken?pattern=moederdag&lang=nn#.UqCF6KcVEeE
- dagelijks of dage lijks
http://www.vandale.nl/opzoeken?pattern=dagelijkst&lang=nn#.UqCGLKcVEeE
- overnemen of over nemen
http://www.vandale.nl/opzoeken?pattern=overnemen&lang=nn#.UqCGQ6cVEeE
- biester of bister
http://woordenlijst.org/zoek/?q=bister&w=w 

De doe-momenten

De voorbije dagen stond ik voor de klas.
Ik mocht de taken van de juf overnemen en heb zo met de kleuters van de klas leuke dagen beleefd.

Zo heb ik samen met de kleuters een Zwarte Piet, die door een schoorsteen kruipt, geknutseld. De kleuters mochten het hoofd plakken met zwart papier. De schoorsteen mochten ze stempelen en de deksteen schilderden ze met hun vingers. De kleuters vonden dit fantastisch. Ze waren enthousiast en deden heel goed hun best om mee te doen.

Ik heb ook samen met de kleuters een lied aangeleerd om dan voor te brengen aan Sinterklaas en Zwarte Piet. Dit heb ik aan de hand van stappen aangeleerd: het lied aanleren via prenten, via bewegingen of het lied eens proberen mee te spelen met de muziekinstrumenten. De kleuters konden tegen het einde van de drie dagen het lied helemaal meezingen.

Tijdens deze stage heb ik zeer veel bijgeleerd. De mentor heeft mij zeer veel tips gegeven en ook van de kleuters heb ik veel geleerd. Tijdens deze stage ben ik nog maar eens tot de conclusie gekomen dat ik zeer graag kleuterleidster wil worden, want ik vind het werken met deze kleuters en hen zien evolueren heel leuk.

Ik kijk al uit naar de volgende stage om mij uit te leven samen met de kleuters.